Verstopping

24-uurs service

016 98 03 45

Verstoppingen verhelpen in Leuven

Naast lekkages vormen verstoppingen een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters. Een verstopping is in de meeste gevallen namelijk niet zonder de hulp van een erkende loodgieter te verhelpen. Een loodgieter spuit de afvoer of riolering onder een hoge druk door, waardoor de verstopping letterlijk wordt opgelost. Heeft u zelf last van een verstopping in Leuven? Schakel de hulp in van onze loodgieters, die een ruime expertise hebben in het verhelpen van verstoppingen en het voorkomen hiervan in de toekomst. Welke stappen kunt u zelf al nemen, om de kans op een verstopping in de toekomst aanzienlijk kleiner te maken?

Filter restafval uit de afvoer

Een verstopping in uw afvoer ontstaat op het moment, dat het water het restafval van bijvoorbeeld uw diner niet kan meevoeren naar het centrale punt in de riolering van een stad of dorp. Het restafval zakt hierbij naar de bodem van de afvoer en houdt hierdoor meer restafval tegen, met een uiteindelijke verstopping tot gevolg. Om dit te voorkomen dient u het restafval zoveel mogelijk uit de riolering te weren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een zeefje in uw gootsteen, een kapje over de regenpijp, enzovoorts. Ook in uw toilet kan een verstopping relatief eenvoudig ontstaan, als u bijvoorbeeld overmatig veel toiletpapier gebruikt.

Laat uw afvoer eens per half jaar doorspuiten door een loodgieter bij u in de buurt. Een loodgieter kan zo de beginnende verstoppingen tijdig verhelpen, zodat een uiteindelijke verstopping nooit zal ontstaan. Het is helaas vrijwel niet mogelijk om al uw restafval buiten de afvoer te houden.

Verstopping Leuven