Zo voorkomt u een verstopping in huis

 In Blog

In de afvoer van uw gootsteen, douche en toilet kan zich rommel ophopen. Indien er meer en meer troep ophoopt, is er binnen de kortste keren sprake van een verstopping. Zodra er een verstopping in uw afvoer zit, kan het water niet goed meer wegstromen. Dit zorgt ongetwijfeld voor de nodige frustraties bij jou. Om het probleem te verhelpen, kunt u een loodgieter inschakelen. Het wordt echter een duur grapje wanneer u regelmatig een verstopte afvoer hebt. Gelukkig kunt u het nodige doen om een verstopping in huis te voorkomen.

 

Plaats zeefjes in afvoerputjes


Om de kans op een verstopping te verkleinen, moet u ervoor zorgen dat er zo min mogelijk afval in de afvoer terechtkomt. Maak borden dus niet schoon boven de gootsteen, maar boven de prullenbak. Dit schiet er ongetwijfeld geregeld bij in. De kans op een verstopping wordt hierdoor echter wel groter. Met behulp van zeefjes in de afvoerputjes kunt u een verstopping echter betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Deze zeefjes vangen het overgrote deel van de rommel namelijk op. Dit komt dus niet in de afvoer terecht. In het zeefje zitten kleine gaatjes, waardoor het water makkelijk weg kan stromen.

Gebruik uw afvoer enkel waarvoor deze bedoeld is


De afvoer van een toilet is aanzienlijk groter dan die van de gootsteen. Menig inwoner van Leuven gebruikt de afvoer van zijn wc dan ook om rommel door te spoelen. Zo wordt er bijvoorbeeld regelmatig vet door het toilet gespoeld. Vet kan gaan stollen in de afvoer, waardoor een verstopping kan ontstaan. Dit voorkomt u door uw afvoer enkel te gebruiken waarvoor deze bedoeld is.

Spuit uw afvoer jaarlijks door


Blijft u ondanks bovenstaande tips te maken houden met verstoppingen? Neem dan eens contact op met een loodgieter. Hij kan jou namelijk helpen om een verstopping te voorkomen. Loodgieters beschikken namelijk over apparatuur om een afvoer onder hoge druk door te spuiten. Hierdoor verdwijnt alle rommel en aanslag uit een afvoer. De kans op een verstopping in huis wordt zodoende tot een minimum beperkt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

cv ketel onderhoud Leuven