Installatie van een nieuwe cv-ketel

 In Blog

Warmt uw cv-ketel geen water meer op? Dan denkt u mogelijk dat het apparaat kapot is. Sommige inwoners van Leuven besluiten in dat geval direct een nieuwe te kopen. Zonde, want in veel gevallen is dit helemaal niet nodig. Er kan namelijk een storing in uw ketel zitten. Laat daarom altijd eerst een loodgieter naar het apparaat kijken voordat u een nieuwe koopt. Slaagt een loodgieter er ook niet in om de cv-ketel aan de praat te krijgen? Dan zit er helaas niets anders op dan een nieuwe cv-ketel te kopen.

Oude ketel verwijderen en nieuwe installeren


Voordat u een nieuwe cv-ketel kunt installeren, moet u de oude natuurlijk wel eerst verwijderen. Menig inwoner van Leuven besluit het apparaat zelf van de kant te halen. Heeft u redelijk wat ervaring met cv-ketels? Dan is dit natuurlijk geen probleem. In dat geval heeft u het apparaat snel van de kant en kunt u vlot beginnen met het plaatsen van de nieuwe ketel. Ook dit vormt voor jou waarschijnlijk geen enkel probleem als u hier ervaring mee hebt. Ontbreekt het u aan de kennis op het gebied van cv-ketels? Verwijder het apparaat dan niet zelf.U richt dan mogelijk schade aan het leidingwerk aan. Ga ook vooral niet zelf aan de slag met installatie van de nieuwe ketel. De kans dat u het apparaat verkeerd installeert is namelijk groot.

Installatie uitbesteden aan een loodgieter


Wilt u straks weer zonder problemen gebruik kunnen maken van warm water in uw woning in Leuven? Laat installatie van uw cv-ketel dan over aan een loodgieter. Hij weet namelijk precies hoe een cv-ketel in elkaar zit. Dit maakt dat hij het apparaat op de juiste wijze installeert. Zo sluit een loodgieter uw ketel direct op de juiste manier aan op het leidingstelsel. Hierdoor stroomt er warm water uit de kraan en worden radiatoren zonder problemen verwarmd. U bent dus altijd verzekerd van een werkende cv-ketel wanneer u een nieuwe ketel laat installeren door een loodgieter!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Loodgietersbedrijf Leuven