Installatie van een nieuwe cv-ketel

 In Blog

Warmt jouw cv-ketel geen water meer op? Dan denk je mogelijk dat het apparaat kapot is. Sommige inwoners van Leuven besluiten in dat geval direct een nieuwe te kopen. Zonde, want in veel gevallen is dit helemaal niet nodig. Er kan namelijk een storing in jouw ketel zitten. Laat daarom altijd eerst een loodgieter naar het apparaat kijken voordat je een nieuwe koopt. Slaagt een loodgieter er ook niet in om de cv-ketel aan de praat te krijgen? Dan zit er helaas niets anders op dan een nieuwe cv-ketel te kopen.

Oude ketel verwijderen en nieuwe installeren


Voordat je een nieuwe cv-ketel kunt installeren, moet je de oude natuurlijk wel eerst verwijderen. Menig inwoner van Leuven besluit het apparaat zelf van de kant te halen. Heb je redelijk wat ervaring met cv-ketels? Dan is dit natuurlijk geen probleem. In dat geval heb je het apparaat snel van de kant en kun je vlot beginnen met het plaatsen van de nieuwe ketel. Ook dit vormt voor jou waarschijnlijk geen enkel probleem als je hier ervaring mee hebt. Ontbreekt het je aan de kennis op het gebied van cv-ketels? Verwijder het apparaat dan niet zelf. Je richt dan mogelijk schade aan het leidingwerk aan. Ga ook vooral niet zelf aan de slag met installatie van de nieuwe ketel. De kans dat je het apparaat verkeerd installeert is namelijk groot.

Installatie uitbesteden aan een loodgieter


Wil je straks weer zonder problemen gebruik kunnen maken van warm water in jouw woning in Leuven? Laat installatie van jouw cv-ketel dan over aan een loodgieter. Hij weet namelijk precies hoe een cv-ketel in elkaar zit. Dit maakt dat hij het apparaat op de juiste wijze installeert. Zo sluit een loodgieter jouw ketel direct op de juiste manier aan op het leidingstelsel. Hierdoor stroomt er warm water uit de kraan en worden radiatoren zonder problemen verwarmd. Je bent dus altijd verzekerd van een werkende cv-ketel wanneer je een nieuwe ketel laat installeren door een loodgieter!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Loodgietersbedrijf Leuven