Zo voorkomt u lekkages

 In Blog

Zoals u ongetwijfeld weet kan een lekkage behoorlijk wat schade aanrichten. Daarom zit u niet op een dergelijk probleem te wachten. Helaas kan een lekkage van de ene op de andere dag opduiken, ook in jouw woning. Indien er sprake is van een lek moet u direct in actie komen. Zodoende beperkt u de schade namelijk aanzienlijk. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Gelukkig heeft u ook genoeg mogelijkheden om een lekkage te voorkomen. De kans bestaat echter dat u geen idee hebt hoe u dit doet. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe u lekkages kunt voorkomen.

1. Sluit de buitenkraan af in de winter

Een lekkage in Leuven ontstaat geregeld als gevolg van bevriezing. Zo vergeten mensen ´s winters om de buitenkraan af te sluiten. Het water in de leidingen bevriest en zet uit. Hierdoor barst de leiding. Sluit daarom altijd de toevoer naar de buitenkraan af in de wintermaanden. En vergeet daarnaast ook niet het water uit de leiding te laten lopen. De kans op en lekkage wordt zo al een heel stuk kleiner.

2. Laat de waterleidingen controleren

Waterleidingen hebben een betrekkelijk lange levensduur. Dit betekent echter niet dat u er niet naar op of om hoeft te kijken. Nee, want ook waterleidingen kunnen op den duur gaan slijten. Zo kunnen er bijvoorbeeld scheurtjes ontstaan. Zo´n scheurtje heeft vaak een lekkage als gevolg. Om een dergelijke probleem te voorkomen, doet u er goed aan uw waterleidingen geregeld te controleren. Dit kunt u zelf doen, maar het is beter dit over te laten aan een loodgieter. Hij weet immers precies waar hij op moet letten en hij kan direct ingrijpen indien nodig.

3. Vergeet uw dak niet

Een lekkage wordt niet altijd veroorzaakt door schade aan uw leidingwerk. Nee, want u kunt ook te maken krijgen met een daklekkage. Dit is bijvoorbeeld het gevolg van een scheurtje in uw dakbedekking of een missende dakpan. Om een dergelijke lekkage te voorkomen, raden wij u aan uw dak geregeld te inspecteren. Laat zo’n inspectie bij voorkeur over aan een dakdekker. Hij weet waar hij op moet letten en kan schade aan uw dak altijd direct repareren.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

verstopt putje cv ketel onderhoud Leuven