Verstopt putje, een aantal tips!

 In Blog

Verstopt putje?

Een verstopt putje is erg vervelend. De verstopping komt vrijwel altijd op een zeer ongelegen moment en het probleem kan erg lastig op te lossen zijn. Daarom geven we je tips om te voorkomen dat de afvoer in je gootsteen of wastafel verstopt raakt. De eerste tip is om een zeefje te gebruiken in de gootsteen in de keuken. Zo’n zeefje vangt veel vuil op dat anders in de afvoer terecht zou komen en voorkomt dus dat deze verstopt raakt. Zeefjes zijn in alle soorten en maten te koop bij winkels voor huishoudelijke artikelen.

Deze zaken horen niet in de afvoerverstopt putje

Een grote boosdoener voor een verstopt putje is vet. Veel mensen hebben de neiging om pannen en schalen waar vet in zit leeg te gooien in de gootsteen. Heb je een restje jus over, gooi dit dan niet door de afvoer van je gootsteen maar in de vuilnisbak. Het vet gaat namelijk stollen als het afkoelt en kan daardoor een acute verstopping van je afvoerputje zorgen. Ook vet dat niet ‘hard’ wordt kan een verstopping van de afvoer tot gevolg hebben. Gooi dit dus nooit door de afvoer. Zet pannen met veel vetresten ook niet in je vaatwasser maar maak ze eerst schoon, want ook het vet dat via de afvoer van de vaatwasser wordt afgevoerd kan een verstopt putje veroorzaken.

Maak de afvoer regelmatig schoon

Een verstopt putje kun je ook heel gemakkelijk voorkomen door de afvoer regelmatig schoon te maken. Verwijder haren uit de afvoer van de douche en controleer de afvoer van de gootsteen en de wastafel regelmatig of hier geen vuil aan het ophopen is. Je kunt ook preventief een oplosmiddel gebruiken om de afvoer schoon te maken, deze zijn te koop bij supermarkten en woonwarenhuizen. Preventie voorkomt dat je op een totaal ongelegen moment wordt geconfronteerd met een verstopte afvoer.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Loodgietersbedrijf Leuven