Spoedloodgieter waarschuwt voor mogelijke gevolgen lekkages

 In Blog

Onze spoed loodgieter komt regelmatig bij mensen over de vloer, waar een lekkage pas na enkele dagen verholpen wordt. Hij waarschuwt deze mensen in zo’n geval, dat een lekkage veel gevaarlijker kan zijn dan mensen vaak denken! Wist u bijvoorbeeld dat een lekkage rond uw dakbedekking voor een ernstige verzwakking van uw dakconstructie kan zorgen? Het vocht wat via de beschadigingen aan uw dakbedekking bij uw woning naar binnen sijpelt, trekt vaak al snel in de houten dakconstructie. Eenmaal in het hout verdampt het vocht niet meer, waardoor er houtrot kan ontstaan. Houtrot is niet alleen onhygiënisch, het gaat vaak immers gepaard met schimmels, maar zorgt daarbij voor een verzwakking van het hout.

Laat lekkages zo snel mogelijk verhelpen door een spoedloodgieter

Nadat u een lekkage heeft opgemerkt in huis, doet u er verstandig aan om dezelfde avond nog een loodgieter te laten komen. Ons loodgietersbedrijf biedt u de hulp van een spoedloodgieter! Niet alleen staat deze spoedloodgieter vaak al binnen een half uur bij u op de stoep, ook zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Des te sneller u een lekkage op laat lossen, des te kleiner is ook de kans op een verzwakking van houten constructies.

Naast houtrot in uw houten constructies, kunnen er schimmels op betonnen of stenen muren ontstaan. Deze schimmels zijn het gevolg van vocht wat in de muren getrokken is en niet meer kan verdampen.

Zelf een lekkage oplossen blijkt vaak lastig

U kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een oplossing voor de lekkage. Toch blijkt het vaak erg lastig te zijn, om een lekkage zonder professionele hulp op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage tussen uw muren. Mocht u de bron van de lekkage vinden, dan kunt u deze afdekken met een vochtige doek en het water opvangen in een teil of emmer.

Recommended Posts
Onbezorgd aan de winter beginnen Oud sanitair verwijderen door loodgieter