Uw buitenkraan afsluiten? Bel de loodgieter uit Leuven!

 In Blog

Voor het laten afsluiten van uw buitenkraan bent u bij de loodgieter in Leuven aan het juiste adres. De loodgieter in Leuven helpt in de wintermaanden tientallen woningbezitters per week bij het afsluiten van de buitenkraan. Door de buitenkraan tijdig af te laten sluiten voorkomt u dat de leidingen die naar uw buitenkraan toe lopen zullen knappen tijdens een vorstperiode. Het afsluiten van de buitenkraan is een relatief simpele klus die u ook zelf uit kunt voeren, mits u weet waar de afsluiter van uw buitenkraan zit en u over een sleuteltje beschikt voor het omdraaien van de afsluiter.

Tip: u vindt de afsluiter van de buitenkraan vaak in de kruipruimte onder uw woning of in het keukenkastje onder de afvoer van uw gootsteen.

 

Het belang van het laten afsluiten van de buitenkraan

Het afsluiten van de buitenkraan is noodzakelijk om de kans op het knappen van uw leidingen te minimaliseren. Wanneer u de buitenkraan in de winter nog wenst te gebruiken is het afsluiten van de buitenkraan niet mogelijk. Zorg er in dit geval voor dat u zeker eens per dag de kraan opendraait als het buiten vriest. Zo voorkomt u dat het leidingwater bevriest en uit zal zetten, waarbij er vaak een grote druk ontstaat. De leidingen kunnen deze druk niet aan, waardoor de leidingen knappen. Bij het afsluiten van de buitenkraan zorgt de loodgieter in Leuven ervoor dat het water uit de leidingen naar uw buitenkraan wegstroomt.

 

Loodgieter in Leuven inschakelen bij aansluiten buitenkraan

Om in de lente en zomer weer gewoon gebruik te kunnen maken van uw buitenkraan kunt u opnieuw de hulp van de loodgieter in Leuven inschakelen. De loodgieter uit Leuven draait nu opnieuw de afsluiter om, waardoor er weer water naar uw buitenkraan zal stromen. U kunt de buitenkraan in dit geval direct weer gebruiken.

Recent Posts
Optimaal rendement goede cv ketel