Optimaal rendement met een goede cv-ketel

 In Blog

Een goede cv-ketel zorgt niet alleen voor een fijn, warm huis, het kan er ook voor zorgen dat u op jaarbasis heel wat geld kan besparen. Zeker als u nu nog een ouderwetse verwarmingsketel hebt om de boel op temperatuur te houden. Deze ketels zijn namelijk lang niet zo efficiënt als de huidige beschikbare cv-ketels. De kans is groot dat u nu betaalt voor warmte die niet eens wordt opgewekt.

Beschikbare cv-ketels

Er zijn op dit moment drie soorten cv-ketels op de markt. De goedkoopste hiervan, de vr-ketel, brengt u een rendement van zo’n 90 procent. Dit betekent dus dat u voor tien procent verloren warmte wel betaalt. Toch is dit al een stuk duurzamer dan de ouderwetse verwarmingsketel. Daarnaast zijn er ook nog de hr-ketel en de Hre-ketel. Met deze twee haalt u vaak een rendement van 100 procent. Met de laatstgenoemde kunt u zelfs een nog hoger rendement behalen. Deze ketels zijn wel een stuk duurder.

Zie het als een investering

house heating boiler Hoewel de aanschaf van een nieuwe cv-ketel veel geld kost, moet u dit vooral zien als een investering. Op de eerste plaats omdat u honderden euro’s per jaar gaat besparen. Daarnaast zorgt een goede cv-ketel in uw huis ervoor dat de waarde van uw huis stijgt. Dit kunt u er dus ook nog bij optellen. In de meeste gevallen heeft uw investering binnen gemiddeld zeven jaar weer terugverdiend. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type cv-ketel dat u aanschaft.

Recent Posts
waterafvoer installatie Buitenkraan afsluiten