Optimaal rendement met een goede cv-ketel

 In Blog

Een goede cv-ketel zorgt niet alleen voor een fijn, warm huis, het kan er ook voor zorgen dat je op jaarbasis heel wat geld kan besparen. Zeker als je nu nog een ouderwetse verwarmingsketel hebt om de boel op temperatuur te houden. Deze ketels zijn namelijk lang niet zo efficiënt als de huidige beschikbare cv-ketels. De kans is groot dat je nu betaalt voor warmte die niet eens wordt opgewekt.

Beschikbare cv-ketels

Er zijn op dit moment drie soorten cv-ketels op de markt. De goedkoopste hiervan, de vr-ketel, brengt je een rendement van zo’n 90 procent. Dit betekent dus dat je voor tien procent verloren warmte wel betaalt. Toch is dit al een stuk duurzamer dan de ouderwetse verwarmingsketel. Daarnaast zijn er ook nog de hr-ketel en de Hre-ketel. Met deze twee haal je vaak een rendement van 100 procent. Met de laatstgenoemde kun je zelfs een nog hoger rendement behalen. Deze ketels zijn wel een stuk duurder.

Zie het als een investering

house heating boiler Hoewel de aanschaf van een nieuwe cv-ketel veel geld kost, moet je dit vooral zien als een investering. Op de eerste plaats omdat je honderden euro’s per jaar gaat besparen. Daarnaast zorgt een goede cv-ketel in je huis ervoor dat de waarde van je huis stijgt. Dit kun je er dus ook nog bij optellen. In de meeste gevallen heb je je investering binnen gemiddeld zeven jaar weer terugverdiend. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type cv-ketel dat je aanschaft.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

waterafvoer installatie Buitenkraan afsluiten